RGV Rookbeheersingssystemen - Het creëren van een rookvrije omgeving in open architectuur

Regel van Goed Vakmanschap - Brandveiligheid Thema : Rookbeheersingssystemen - Het creëren van een rookvrije omgeving in open architectuur

Downloads:

Laat uw e-mailadres achter om de regel van goed vakmanschap te downloaden :

NederlandsFrans

Deze regel van goed vakmanschap (RGV) is opgesteld om de wetenschappelijke bevindingen uit VIPA-studies, die op basis van brandproeven en CFD-simulaties theoretisch beschrijft hoe een rookbeheersingssysteem op een innovatieve en correcte manier kan worden toegepast, praktisch uit te werken en te vertalen naar concrete ontwerprichtlijnen met respect voor de theoretisch beschreven en gevalideerde oplossingen.
Deze oplossingen kunnen worden toegepast in alle bouwkundige configuraties dewelke binnen het toepassingsgebied van dit document vallen.
De hier beschreven rookbeheersingssystemen maken gebruik van een combinatie aan technieken om oplossingen te bieden voor verschillende evacuatiestrategieën zoals onmiddellijke evacuatie en ‘defend in place’.

Omvang:

Deze RGV bevat richtlijnen voor het ontwerpen van de rookbeheersing als onderdeel van de brandveiligheidsoplossing voor gebouwen met een ‘open architectuur’. Het toepassen van deze richtlijnen kan toelaten om het vooropgestelde veiligheidsniveau te realiseren.

Datum tekst: 2024-05-22
Datum van publicatie: 2024-05-22

Document type: Regel van goed vakmanschap
Authoriteit: Fireforum
Status: Actief - nuTerug naar overzicht