Evenementen archief

woensdag 27 april 2022

Webinar EI Branddeuren

Tijdens dit gratis Firewebinar over EI branddeuren hanteren we het volgende programma:

  • Belgische regelgeving: EI 1 vs EI 2,
  • Europese normen / CE markering: stand van zaken,
  • Types branddeuren: schuif- / draaideuren, type profielen, glasdeuren…
  • Binnen/buitendeuren: verschillen bij regelgeving 
  • Toebehoren
  • Voorbeelden en toepassingen
  • Tips & tricks
  • Conclusie

Hierbij voorzien we ruime tijd voor vragen. Het webinar wordt verzorgd door PFPA, lid van Fireforum.

woensdag 23 maart 2022

Webinar RGV Elektrische voertuigen in parkings

Elektrische voertuigen worden steeds vaker gebruikt, mede onder impuls van de overheid, en maken uiteraard ook gebruik van parkings. Naar aanleiding van incidenten en sterk uiteenlopende adviezen, worden steeds meer vragen gesteld over de brandveiligheidsvoorschriften in dit verband.

Een heldere, pragmatische regel van goed vakmanschap voor de brandveiligheid in verband met elektrische voertuigen in parkings, opgesteld en ondersteund door de betrokken partijen, is daarom een nood-zaak. Graag stellen we u deze RGV voor tijdens een gratis online webinar en voorzien we ruimte voor vragen.

Deze Regel van Goed Vakmanschap is gratis beschikbaar in het Nederlands en het Frans via www.fireforum.be onder de rubriek ‘voorschriften’.

vrijdag 18 februari 2022

Webinar RGV Brandblussers

Brandblussers vinden we op veel plaatsen in onze werkomgeving. Zijn er voldoende brandblussers beschikbaar? Hebben we het juiste type gekozen? Moeten brandblussers onderhouden of gekeurd worden?

Op die en andere vragen formuleert de vernieuwde Regel van Goed Vakmanschap (RGV) van Fireforum vzw antwoorden. We stellen deze graag aan jullie voor en nemen uitgebreid de tijd om op jullie vragen te antwoorden. Daarvoor hebben we overigens experten van de verschillende fabrikanten uitgenodigd: Ansul, Apragaz, Saval, Sicli en Somati FIE.

Deze Regel van Goed Vakmanschap is gratis beschikbaar in het Nederlands en het Frans via www.fireforum.be onder de rubriek ‘voorschriften’.

Dit webinar wordt gratis aangeboden.

donderdag 18 november 2021

Awards 2021

Fireforum Awards wil mensen of organisaties bekronen die zich op een of ander vlak in de wereld van de brandbestrijding verdienstelijk hebben gemaakt. Ze worden toegekend door Fireforum vzw.

Fireforum zal op 18 november 2021 voor de zesde maal de Fireforum Awards uitreiken.
Na het succes van de vijf vorige edities is deze Awarduitreiking een begrip geworden in de wereld van de brandveiligheid.

Dit evenement wordt opnieuw een unieke gelegenheid om de beste projecten te belonen die de brandveiligheid van personen en goederen bevorderen.

Brandweerzones, Architecten-en studiebureau’s, Preventieadviseurs, Scholen en Jeugdbewegingen, Wetenschappelijke Instellingen, Organisaties, Bedrijven en personen die zich hebben geëngageerd voor een betere brandveiligheid, komen in aanmerking om een project in te dienen voor de Fireforum Awards 2021.

dinsdag 16 november 2021

Academy - NBN S 21-100-1 editie 2021

De nieuwe branddetectienorm NBN S 21-100-1:2021

Na de eerste editie in november 2015 en het addendum in november 2018 is nu (2021) een nieuwe editie klaar die opnieuw vollediger, beter en duidelijker is dan de vorige edities.

dinsdag 16 november 2021

Academy - Case Study: brandveilig gebouw in hout

Case Study: een brandveilig middelhoog gebouw in hout

In samenwerking met Pieter Vrijsen van PxP en de Brandweer van Brussel stellen we u dit boeiende project voor.

maandag 16 november 2020

Fireforum Congress 2020

Fireforum vzw organiseert de 6de editie van het Fireforum Congres.
Maak kennis met innovatieve technologieën en wetenschappelijke evolutie in de brandpreventie en de brandbestrijding tijdens ons congres.

We houden het veilig en gaan volledig online.

dinsdag 8 september 2020

Fireforum Academy 2020

Fireforum vzw wil met dit programma alle geïnteresseerde partijen de meest actuele informatie aanbieden in verband met regelgeving en normen voor brandveiligheid. De sprekers zijn leden van de werkgroepen die deze voorschriften opstellen.

Deze Academy richt zich tot iedereen die professioneel betrokken is bij brandveiligheid en op de hoogte wil zijn van de laatste evoluties in actieve en passieve brandbeveiliging zoals preventieadviseurs, installateurs, studiebureaus, architecten, brandweer, …

Deze academy is opgebouwd uit 14 webinars van 1 uur zodat je zelf de voor jou meest relevante modules kan kiezen.

dinsdag 26 november 2019

Fireforum Awards 2019

Fireforum Awards 2019

Fireforum Awards wil mensen of organisaties bekronen die zich op een of ander vlak in de wereld van de brandbestrijding verdienstelijk hebben gemaakt. Ze worden toegekend door Fireforum vzw.

Fireforum zal op 26 november 2019 voor de vijfde maal de Fireforum Awards uitreiken.
Na het succes van de vier vorige edities is deze Awarduitreiking een begrip geworden in de wereld van de brandveiligheid.

Dit evenement wordt opnieuw een unieke gelegenheid om de beste projecten te belonen die de brandveiligheid van personen en goederen bevorderen.

Brandweerzones, Architecten-en studiebureau’s, Preventie adviseurs, Scholen en Jeugdbewegingen, Wetenschappelijke Instellingen, en personen die zich hebben geëngageerd voor een betere brandveiligheid, komen in aanmerking om een project in te dienen voor de Fireforum Awards 2019.