RGV Elektrische Voertuigen in Parkings

Regel van Goed Vakmanschap Brandveiligheid - Thema: Elektrische Voertuigen in Parkings

Downloads:

Laat uw e-mailadres achter om de regel van goed vakmanschap te downloaden :

NederlandsFrans

Elektrische voertuigen worden steeds vaker gebruikt, mede onder impuls van de overheid, en maken uiteraard ook gebruik van parkings. Naar aanleiding van incidenten en sterk uiteenlopende adviezen, worden steeds meer vragen gesteld over de brandveiligheidsvoorschriften in dit verband.

Een heldere, pragmatische regel van goed vakmanschap voor de brandveiligheid in verband met elektrische voertuigen in parkings, opgesteld en ondersteund door de betrokken partijen, is daarom een nood-zaak.

Zo wil Fireforum vzw met deze regel voor goed vakmanschap (RGV) bijdragen aan de verbetering van de brandveiligheid door meer coherente en kwaliteitsvolle voorschriften voor elektrische voertuigen in parkings zowel op technisch als organisatorisch vlak.

Deze RGV is opgesteld met alle betrokken partijen voor ogen (gebruikers, beheerders, ontwerpers, in-stallateurs, overheden, … al dan niet gespecialiseerd, al dan niet met voorkennis) en is gevalideerd door de leden van Fireforum vzw (zie Ledenlijst - Fireforum : AGORIA, BVV - Brandweervereniging Vlaanderen, Firepronet, ISIB, PFPA, FOD IBZ, KCCE, Beprobel, Prebes, Fedustria, essenscia PolyMatters, NAV, ORI, Netwerk Brandweer, BouwUnie, WTCB en vertegenwoordigers van andere organisaties en sectoren zo-als: Brandweer Brussel, Assuralia en actoren uit de verzekeringssector, EV Belgium, RéZonWal, Volta, Low Emission Mobility Platform.

Omvang:

Deze RGV betreft de brandveiligheid in verband met elektrische en plug-in hybride personenwagens en laadinfrastructuur in nieuwe en bestaande parkings voor normaal gebruik.

Datum tekst: 2021-09-16
Datum van publicatie: 2021-09-16

Document type: Regel van goed vakmanschap
Authoriteit: Fireforum
Status: Actief - nuTerug naar overzicht