Menu

De Fireforum Awards 2015 winnaars zijn bekend. Op donderdag 19 november 2015 werden in het Koloniënpaleis te Tervuren de Fireforum Awards 2015 uitgereikt.

In de categorie “Samenhorige Brandweer” ging de Award naar het project van de hulpverleningszone Zuid-Oost voor hun project rond brandpreventie in de particuliere gezinsopvang.

In de categorie “Studie- en Architectenbureau’s” ontvingen de vertegenwoordigers van TUCrail, Infrabel en Technum de award voor de brandbeveiliging van de Liefkenshoek spoorverbinding.

In dezelfde categorie heeft het publiek, via online stemming en stemming in de zaal, beslist dat de publieksprijs naar het architectenbureau Goedefroo + Goedefroo moest gaan voor het ontwerp van het voetbalstadion van Zulte Waregem.

In de categorie interne preventieadviseurs viel Carl D’hanis werkzaam bij ACE verzekeringen de eer te beurt om de trofee te ontvangen. Zijn risicoanalysetool voor gesprinklerde magazijnen wordt als een degelijke tool ervaren.

In de categorie wetenschappelijke instellingen en opleidingscentra ging het duo van Fire Engineered Solutions Ghent en de Universiteit Gent aan de haal met de award. Ook in deze categorie stond risicoanalyse hoog aangeschreven. Hier dan in de vorm van een risicoanalysemethodologie om de personenveiligheid in geval van brand in gebouwen te kwantificeren.

In de categorie voor de jeugd mocht de Marc Coenen van de Post Beringen van de hulpverleningszone Zuid-West Limburg de award in ontvangst nemen voor het project om samen met de lokale jeugdbewegingen de evacuatieoefeningen, die in het verleden werden uitgevoerd met onvoldoende resultaat,  te herverpakken en dit in een spel te gieten.

Als afsluiter van de avond werd Guy Van de gaer, de winnaar van de Life Time Achievement 2013 op het podium geroepen om de winnaar van de Life Time Achievement 2015 bekend te maken. Bij het opsommen van de verdiensten en de carrière van de voorgedragen persoon begreep eenieder snel dat het om de heer Stefaan Maekelberg, gewezen Adviseur Generaal bij de  FOD Binnenlandse Zaken ging.

Aan alle winnaars en genomineerden wensen we uit naam van de redactie van het Fireforum Magazine een welgemeend proficiat met het bereiken van deze resultaten. Deze projecten, studies en engagementen betekenen een ongelofelijke meerwaarde voor de bevordering van de brandveiligheid van onze maatschappij. Afspraak met iedereen over 2 jaar.

Een woord van dank is op zijn plaats voor alle partners die het mogelijk hebben gemaakt om dit evenement te organiseren.

Zoals bij de oproep voor het indienen van projecten werd meegedeeld zullen alle projecten van de winnaars en de genomineerden uitgebreid worden voorgesteld in de volgende nummers van het Fireforum Magazine.

fireforum news winnaars award2015